Ontheemde Nederlanders

‘We zijn eigenlijk ontheemde Nederlanders’. Hij spreekt het uit met een glimlach. Zij kijkt hem kalm aan. Ik zag ze al zitten. Op een gewone doordeweekse dag tegen een muurtje op de grond, aan de rand van een prachtig meer in het Noorden van Nederland, schouder aan schouder. Ik rommelde wat in mijn camper: leven op 3 vierkante meter maakt alledaagse dingen anders. Langzamer, bewuster en daardoor intenser. Een kopje thee met de hond aan mijn voeten uitkijkend over het water.

Tijdloos
Wanneer ze voorbij lopen raken we aan de praat. Ik in de opstart van mijn rondreis-tour, zij al tien jaar: reizen, wonen en leven vanuit een kampeerbusje. Ze zijn zojuist terug komen rijden uit Zweden om een handtekening te zetten onder het verkoopcontract van hun Nederlandse woning. Het laatste ‘vaste’ draadje na drie jaar verhuur nu helemaal losgelaten. Ze bezitten een huisje in Zweden, een oude kampeerbus en een bootje. Oh ja: en twee extra broeken. Die ze vorige week op afspraak in een winkel mocht kopen omdat ze uit die van haar gescheurd was. Ze kocht er meteen twee (!), het was per slot van rekening sale……
Ik luister ademloos. We delen verhalen, energie, tips (hoe vouw je je bed snel en handig op) en tijd. Er is geen begin en geen eind. Geen haast, druk of beweging. Er is buitenlucht, verbinding, een kopje thee, mijn hond en contact. Ik bloei.

Maak een plan! (…of niet…)
Zoals vaker in mijn leven startte dit project snel, amper doordacht en vol enthousiasme. In de tijd van angst, vastzitten en donkerte maak ik een tegenbeweging: ik pak mijn guts, mijn hond en mijn kampeerbus in en vertrek. Ik start de beweging naar licht, contact en plezier. Het universum werkt mee en brengt me geweldige ontmoetingen, mooie plaatsen en reiki in een varkensstal.

Yoga en reiki
Ik adem, deel licht, yoga en reiki en laat anderen mogelijkheden zien. Om vrij te zijn, ook al is het beperkt. Om te genieten, ook al is er verdriet. Om lief te hebben, ook al is er onzekerheid. Om te leven, ook al is er angst.
Wil je mee reizen? Volg me op youtube.

Ontspannen reiki kan overal