Examenstress, coronacrisis en andere onzekerheid: dat los je tegenwoordig op met mediteren. De arts noemt het (soms), in de krant lees je erover en in commercials zie je mensen met gekruiste benen en handen op de knieën een vloerkleed aanprijzen: mediteren is (nu ook in het Westen) mainstream.

Door regelmatig te mediteren leer je beter met stress omgaan en kan je negatieve situaties beter aan.

Zo’n 15 jaar geleden startte mijn eerste cursus ‘Leren mediteren’ waarbij ik in een aantal weken praktische tips aanreikte. Het woord ‘mediteren’ gebruikte je toen een beetje achteraf en besmuikt. Het werd vooral gekoppeld aan wierrook en vaagheid.

Zakelijk succesvol

Nu in de afgelopen jaren alle bekende en zeer succesvolle zakenlieden meditatie als 1 van hun belangrijke pijlers voor succes noemen, is meditatie uit de stoffige hoek gekomen naar de prominente, alom geaccepteerde plaats die het verdient in onze hedendaagse maatschappij. Lees hier

Reiki = zielskracht: voordelen 

Exact deze zelfde promotie zal reiki de komende jaren ook mee maken, zo voorspel ik. Naast het beter omgaan met stress en negatieve situaties, heeft reiki in vergelijk tot meditatie nog een aantal belangrijke voordelen:
1. Reiki ruimt op
2. Reiki verbindt
3. Reiki heelt

Reiki betekent letterlijk zielskracht: je verbindt je met de kracht van je ziel, van je zijn. En hoewel je dat nu misschien nog zweverig in de oren klinkt, verzeker ik je dat ik in mijn coaching praktijk geen krachtiger, concreter tool tot mijn beschikking heb dan reiki. Systeemopstellingen, EFT, provocatieve coaching, zo maar wat technieken die ik graag gebruik maar altijd in combinatie met reiki.

Heal your shit
De voordelen samengevat: reiki helpt je dingen opruimen. Ondersteund met reiki graaf je de kern van je probleem uit, bekijkt het, ervaart het en legt daarmee de basis voor geweldig, kalm en gelukkig zijn. Onafhankelijk wat het leven je brengt.

Reiki ervaren
Je kan reiki ervaren bij mij in de praktijk in Oosterbeek, onderweg (check #reizendlicht) of het zelf leren middels een cursus reiki 1 en 2. Zie events wanneer de volgende is.