Op weg naar licht

Woede

‘Zijn ze nou helemaal gek geworden?! Dat meen je niet! Doe ff normaal!’

Ik word overspoeld door woede. Langzaam is het de afgelopen weken door kleine kiertjes naar binnen gesijpeld en ik lette niet goed op. En nu, op deze zaterdag in december blijken al die kleine stroompjes samengebald te zijn tot een behoorlijke golf van formaat. Ik voel de hitte stromen, mijn hoofd bonken en mijn spieren samenspannen. Niet alleen in mijn schouders dit keer maar ook in mijn…. jawel bil! En vooral deze grappenmaker houdt me bij de woede in mijn systeem: de spier drukt op een zenuw en ik sta niet stevig meer op mijn benen. Zie daar: de samenhang van lichaam, geest en welzijn.

Stevig staan

Als yogadocent en holistisch therapeut herken ik gelukkig de signalen. Ik weet wat ik moet doen om weer in balans te komen en richt daar mijn aandacht op: fysiek strekken, wandelen en yoga. Emotioneel: de woede onderzoeken en laten stromen. Mentaal: ontdekken waar de woede vandaan komt en welke overtuigingen ik mag loslaten. Energetisch: mijn chakra’s in balans brengen. Spiritueel: alles omvattend van een afstand bekijken en plaatsen in het grotere geheel.

Een hele kluif want dit is een taaie. Ik doe het in vertrouwen, licht en met plezier. Dankbaar voor mijn tools, kennis en liefde. Op weg naar licht.

Licht

Hoe houd jij je energie hoog? Waar vind jij jouw licht?

Voel jij wanneer jouw grens bereikt is en hoe word je je dat bewust?

Zorg je voor jezelf door deze grenzen te bewaken?

Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je je even terugtrekt. Wanneer je even naar binnen gaat. Even de stilte opzoekt.

Deze winterperiode is hiervoor uitermate geschikt. Afbouwend uit een beweeglijk jaar en langzaam al vooruit kijkend naar wat komen gaat.

Ik gun je balans. In jezelf. In alles wat er is en wat komen gaat. Zoek aansluiting, maak plezier en: keep up!

Xtra yoga & eindejaars wandel meditatie

Donderdag 23 december is er een extra yoga les: Keep up Spirit.

Vrijdag 31 december sluiten we het jaar af met de eindejaars wandelmeditatie.

Je bent welkom. Meld je hier aan. Keep up. Stay light.