If you want to get there quickly, take your time

Ga jij morgen ook weer naar kantoor? Of ontvang jij je werknemers ook weer ‘live’ op de werkplek? Zorg voor een happy reintegration!

Na een lange gedwongen periode van flexibiliteit, creativiteit  en doorzetten is er nu weer van alles mogelijk. We zien elkaars glimlach, we mogen weer samenkomen en dus ook werken op kantoor.

Re-integratie: tijd en aandacht

Als je eerder met re-integratie te maken hebt gehad (van jezelf of een ander) weet je dat een aantal dingen belangrijk is: tijd en aandacht. Wanneer je te snel wilt is de kans op vertraging groot: overbelasting, frustratie en terugval liggen op de loer.

En wanneer je onvoldoende aandacht geeft aan de oorspronkelijke reden van re-integratie (uitval) creëer je een zeer bekende valkuil: zonder verandering in omstandigheden is de toekomstige uitkomst zeer vergelijkbaar aan die in het verleden. Grote kans op terugval dus.

Collectieve re-integratie

We sluizen vanaf nu met elkaar in een unieke situatie: collectieve re-integratie. Hoewel we de lock-down periode allemaal op onze eigen manier hebben beleefd en doorstaan is universeel dat we vanaf nu geconfronteerd zullen worden met veranderingen. Verandering in ritme, tijdsindeling, prikkels, zeggenschap, zo maar een paar voorbeelden.

Tips

Deze beweging is een grote kans op een happy reintegration. Zorg dat je de twee belangrijke onderdelen bewust inplant: tijd en aandacht. Praat met elkaar, deel ervaringen. En maak een plan hoe je het in de toekomst samen met elkaar vorm wilt geven.

Shining light on shitty stuff

Met #reizendlicht kan ik je ondersteunen bij dit proces: pik de kansen uit deze pandemie en versterk je team en samenwerking. Ik geef tijd en aandacht aan mens en proces en ondersteun bij het vormen van een nieuwe balans. Neem contact op voor informatie.