‘Kijk mevrouwtje, ik weet het goed gemaakt: de beheerder zegt ook dat u ff moet verkassen want de mijne is zo groot en u past precies in dat kleine hoekie daar…..’.

Ik sta op een camperplaats die volledig bezet is met grote glimmende witte campers. Ik heb zojuist mijn kleine blauwe busje op de laatste vrije plek gemanoeuvreerd en sta uiterst content mijn spullen voor een reiki behandeling op locatie klaar te leggen. M’n nieuwe buurvrouw hier wil het graag ervaren.

Wiens probleem?

De meneer in kwestie legt me uit hoe graag hij zijn probleem het mijne wil maken en dat ik het oplos door mijn ruim passende plaats te verlaten voor een klein hoekje op het terrein. Ik voel mijn voeten op de grond en een lichte rilling over mijn rug. Ik haal diep adem, bekijk de feitelijke situatie, maak een afweging en deel meneer mee dat ik prima sta.

Een verzoek, een gevoel, een afweging en een beslissing. De blauwe smurf blijft staan.

Je herkent vast dat wanneer je (eindelijk eens?) gaat staan voor jezelf dat er dan gemord wordt. Hoogst waarschijnlijk ben je flexibel, houd je makkelijk rekening met anderen en maak je jezelf blij met de dankbaarheid en waardering die je hiervoor krijgt.

Wellicht ook schuurt dit af en toe. Zodat je uitgeput in bed ligt, opeens staat te schreeuwen tegen een kind of iets anders doet waarin je je kalme zelf niet herkent.

Sta voor jezelf

Tijd om voor jezelf te gaan staan en dit stapsgewijs te oefenen.

Ik doe het op deze camperplaats. Waar ik in een paar seconden incheck bij mijn totale zelf: wat zegt mijn lijf? Wat voel ik? Wat zijn mijn gedachten en hoe voelt mijn uiteindelijke besluit?

Door dit zo bewust te doen ben ik in staat op kalme wijze de irritatie van meneer bij hem te laten liggen. Ik sta op mijn plek en laat bij hem wat bij hem hoort. In neutraliteit.

No stress

Meneer voelt mijn rust en kalmte en vertrekt, hij vindt een manier zijn camper in het hoekje te manoeuvreren en ’s avonds maken we een kletspraatje. De buurvrouw geeft me glimlachend een compliment voordat ze gaat zitten voor de reiki en ik voel me vrij.

Vaker oefenen hoe je voor jezelf opkomt op een gezonde manier zonder stress? Neem contact op.