#ditkanjijook

#ditkanjijook schrijf ik bij een foto van mezelf in een ijsbad die ik plaats op social media. Ik ontvang ‘Respect’ (waarvoor dank), word uitgescholden voor ‘gekke Henkie’ (ook die ontvang ik) en laat me verbazen. Ik voel wat de reacties met me doen en plan een nieuwe afspraak om te dippen.
Want dat is wat ik doe: dippen in de Rijn of (toen de Rijn hoog stond en bevroren was en ik erop schaatste) in een ander natuurbad in de omgeving. Het is 1 van de dingen waarvan ik ongelofelijk blij van word. Het schijnt goed voor je te zijn. Voor je lijf en je kop, oftewel: fysiek en mentaal welbevinden.

Depressies
Neerslachtig, doelloos, depressief: je hoort het veel en voelt het misschien zelf ook. Het is belangrijk je kop en je lijf op orde te houden want om ons heen golft het enorm. Een paar dingen helpen hierbij:

  • Doe dingen waar je echt blij van wordt (en die je binnen de maatregelen kan doen)
  • Beweeg minimaal 15 minuten per dag
  • Daag jezelf uit: doe 1 keer per week iets nieuws of anders dan normaal
  • Eet en drink gezond
  • Slaap voldoende

Mindset
Een rijtje met open deuren? Ja, je hebt het vast eerder gehoord. Simpel gezegd: omdat ze werken. Het ‘enige’ is: alleen jij kan het doen. Daar komt je mind erbij: je gedachten, emoties, overtuigingen. En dat zijn de reacties op mijn ijsbad-foto van mensen die aangeven ‘dit nooit te kunnen’. Of die nieuwsgierig zijn.

Alle eerste stappen beginnen met nieuwsgierigheid. Dat is een soort kriebel vanuit je hart waardoor je naar voren gaat, je wilt bewegen uit je huidige situatie. Soms wordt die kriebel overschreeuwd door je (negatieve) gedachten en overtuigingen (dit kan ik niet/ is niks voor mij/ …vul maar in…).

Golven
Door coaching word je je bewust van dit systeem en leer je ermee omgaan. De gedachten zijn er dan misschien nog wel maar jij beslist dan zelf hoe je daarmee omgaat. Gedachten en emoties blijken dan als golven te zijn: ze komen en gaan.
En in dat besef ontstaat jouw zelfvertrouwen. Omdat je dan ineens voelt hoe sterk, mooi en licht je bent. En dat als jij beslist te willen ervaren hoe het is om in een ijsbad te zitten, je dat mogelijk maakt. In aandacht en stap voor stap.

#ditkanjijook
#ditkanjijook is de begeleidingsvorm van nu: het bos in, ademen, leren omgaan met gevoelens en emoties en je enorme power ten volle voelen en benutten.

Interesse: klik hier voor een afspraak.